Semlor
Hahah, ja det var ju verkligen kul!
Jag o Andreza har bakat hela torsdagsnatten nästan. Vi gick o la oss om kring 3.00 am och sov typ 3 timmar. Men det blev ingen kardemumma (så dom smakar bara som en fralla faktiskt). Men största problemet var pulverjästen.... Det hände inte skit med pulverjästen och det stod i mitt recept att man skulle hetta upp degvätskan till 40-50 grader för att få degen att börja jäsa...
Problemet med det var att det fanns ingen ”vätska” det var bara en deg.... haha. Så vi tänkte lite kvickt – hur hettar vi upp det här... hmm.. ”jag vet, micron” – yeah!! Väldigt smart – det blev en enda stora semla av det hela eftersom degen bakades i micron – najs! Så vi hade en till deg med pulverjäst som vi bestämde oss för att baka – jag kan säga så mycket – att trots att degen jäste lite grann så blev semlorna ganska platta, jästsmakande stenar.
Vi åkte o köpte annan jäst som var väldigt lik den i Sverige – resultatet var hundra ggr bättre. Dom är runda, inte jättehöga o smakade som nybakat (i natt iaf)! Sen kom vi till mandelmassan – ja det var ju spännande det också!
Vi fick göra den själva. Den såg ut som en nötig sås o särskilt söt blev den inte heller men god. Enda lösningen var att hälla lite mjöl för att få den till en kräm. När vi äntligen hade fått till mandelmassan, så ber jag Andreza att ”mix the cream” och hon förstod det som att jag skulle blanda grädden med mandelmassan. Så mandelmassan blev väldigt lös ännu en gång. Men uppenbarligen så kan min inte vispa grädde tjock här, man måste koka den tjock. Så vi räddade mandelmassan (som inte smakar nåt som mandelmassa) genom att koka den, men god blev den! Jag letade också efter marsipan här men kunde tyvärr inte hitta någon…
Min sista dag på Atlas fick jag också en present. Ett väldigt sött guldhalsband med ett guldhjärta som det är ingraverat Atlas Copco på baksidan. Jag tyckte att det var en jättesöt gåva så jag blev väldigt glad!! Bilden hamnade tyvärr upponer... haha
Sista dagen åt jag och mitt gäng på Atlas Copco sushi, på traditionella stället! Jättetrevligt!
Sista dagen på Atlas ringde också ett förtag och frågade om mitt CV var rätt eftersom det verkade vara ett skämt, lite för bra för att vara sant. Dom var chockade över att få ett CV med en svensk kvinnlig maskiningenjör som ville ha jobb i Brasilien. Haha
Sen gick vi ut eftersom Alessandro skulle åka hem... Thiago är barbeque-mästaren som vanligt!! haha
På lördagen var vi på Thiagos examensarbetes utställning. Det ver en hel del häftiga grejer där. Till exempel en klätterväg som aldrig tog slut eftersom den var ett rullande band. Thiago och hans vän ”Milk” haha… jag kallar honom milk eftersom hans efternamn är ”Leite” vilket betyder mjölk på portugisiska. Så tack vare mig Thiago kallar honom det ibland också.
Imon åker jag hem så idag har jag träffat Vanessa o Chico (hennes fästman) så vi åkte o köpte lite typiska brasilianska grejer att ta me hem! Nu måste jag dra, men Sverige! Vi ses på tisdag!!!
Kram
1 kommentar:
Hej. Befinner mig i Brasilien och tänkte baka kanelbullar, så jag var på jakt efter jäst här. Googlade och hamnade på din blogg. Lyckades du hitta något som liknar jäst här? I såna fall får du supergärna höra av dig!
nathalie.sundberg@yahoo.se
Skicka en kommentar